“Στις μέρες ο αθλητισμός, η τέχνη και η παραγωγή πολιτισμού επιβάλλεται να είναι προτεραιότητες. Και αυτό γιατί αποτελούν πυλώνες μιας κοινωνίας, σημείο αναφοράς δημιουργίας και προόδου και πηγή αισιοδοξίας και δύναμης.”

 

Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού & Αθλητισμού μαζί με τους συνεργάτες μου, καταφέραμε να εμπλουτίσουμε και να δημιουργήσουμε προγράμματα υψηλής αισθητικής με παραστάσεις θεατρικές, μουσικές, χορευτικές, καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και νέων δημιουργών, με απώτερο σκοπό όχι μόνο να ψυχαγωγήσουμε τους συμπολίτες μας αλλά και να τους προσφέρουμε ευχάριστη διέξοδο σε μια εποχή που το έχουμε όλοι ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό εκατοντάδες σπουδαστές όλων των ηλικιών συμμετείχαν στα μαθήματα των ερασιτεχνικών καλλιτεχνικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Μέσα από τη μουσική, το θέατρο, τον χορό, τη γυμναστική, τις κλασικές εικαστικές τέχνες όπως αυτές του κινηματογράφου και της ψηφιακής φωτογραφίας ενθουσιώδεις δημιουργοί υπό την καθοδήγηση σπουδαίων δασκάλων συνέβαλαν σημαντικά στην πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας.  Παράλληλα μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής και του θεάτρου συμμετείχαν στα φεστιβάλ που διοργανώνονται στο Μαρούσι για να μας χαρίσουν όμορφες καλλιτεχνικές στιγμές.

Στον τομέα του αθλητισμού, τα προγράμματα εμπλουτίστηκαν και προσαρμόστηκαν στις σύγχρονες απαιτήσεις άθλησης, προσφέροντας την ευκαιρία στα μέλη του τμήματος αθλητισμού, με ασφάλεια και με την καθοδήγηση έμπειρών προπονητών να έλθουν πιο κοντά σε έναν δραστήριο τρόπο ζωής, «αντίδοτο» στο άγχος και στις αρνητικές συνέπειες που επιβάλλει η σύγχρονη αστική πραγματικότητα.

Επιπλέον δημιουργήσαμε την εφαρμογή «e-Polis  KEDA» για να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να ενημερώνονται άμεσα από το κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet για νέα και εκδηλώσεις σχετικά με τις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού στον δήμο μας.

Στην ψηφιακή εποχή πέρασε και η Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης» καθώς η τεχνολογία βρήκε εφαρμογή στο χώρο αλλά και στα έργα που φιλοξενούνται σε αυτήν με έναν πολύ ιδιαίτερο και όμορφο αποτέλεσμα. Μέσω της εφαρμογής ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί εικονικά στους χώρους της Πινακοθήκης μαθαίνοντας παράλληλα την ιστορία – περιγραφή του κάθε εκθέματος (πίνακες / ψηφιδωτά / αναπαραστάσεις).

Τέλος πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση ψηφιακής πλατφόρμας για την ορθολογική διαχείριση των δημοτικών, πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών χρήσης από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου. Η ψηφιακή πλατφόρμα στοχεύει:

  • στην βελτιστοποίηση της ανάδειξης της πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας μέσω των σύγχρονων τεχνικών ψηφιακής απεικόνισης.
  • Στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας κρατήσεων θέσεων και εισιτηρίων για τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις καθώς και on-line πληρωμές.
  • Στην αυτοματοποίηση της ενημέρωσης του πολίτη.
  • Στην υποστήριξη της δραστηριότητας των τοπικών φορέων και συλλόγων σε σχέση με τη χρήση των υποδομών του Δήμου και της Επιχείρησης.