Η αγάπη μου για το Μαρούσι αποτέλεσε το κίνητρο μου να ασχοληθώ με τα κοινά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μαρούσι. Φοίτησα στα σχολεία της πόλης μας και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Ηλεκτρονικός με εξειδίκευση στις τηλεπικοινωνίες. Επιχειρηματικά δραστηριοποιούμαι στο χώρο του εμπορίου και ειδικότερα στον τομέα του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου από το 2006 έως και σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια, παράλληλα με την επαγγελματική μου δραστηριότητα,  έχω διατελέσει μεταξύ άλλων, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου και του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου.

Σήμερα είμαι Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού Πολιτισμού του Δήμου μας, καθώς και μέλος σε πολλούς αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης μου.

Με κριτήρια,  την συνεχή ανοδική πορεία της πόλης μας τα τελευταία χρόνια,  τον σεβασμό σε εκείνες και εκείνους που συνεργαστήκαμε, την συνέχεια αλλά και τον αναγκαίο εμπλουτισμό του πολιτικού έργου που συντελέσθηκε, αλλά εξίσου, την εκτίμηση από την πολύχρονη συναδελφική συνεργασία και προσωπική φιλία μου με τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Βραχνό, αποφάσισα να διεκδικήσω εκ νέου την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη στην οποία είναι επικεφαλής, «Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή».

Η αγάπη μου για την πόλη στην οποία γεννήθηκα και ανδρώθηκα με οδήγησε στο να ασκώ τα καθήκοντά μου με συνέπεια και ευθύνη και με γνώμονα πάντα τον δημότη.

Η αγάπη μου για το Μαρούσι αποτέλεσε και το κίνητρο μου να ασχοληθώ με τα κοινά. Πιστεύω πως κάποιος που αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης του έχει να κερδίσει πολλά, ασχέτως πόσο του έχουν κοστίσει εκείνα που έχει δώσει.

Κατά τη γνώμη μου, η συμμετοχή στα κοινά είναι  υποχρέωση όλων των πολιτών, άσχετα αν έχουν κάποια θέση, καθώς είναι καλό να γνωρίζουν και να συζητάνε τα προβλήματα, να προτείνουν λύσεις και να ψηφίζουν επιλέγοντας ποιες και ποιοι είναι ικανοί να προσφέρουν και όχι με δευτερεύοντα υποκειμενικά κριτήρια, όπως η φιλία ή η συγγένεια.

Έχω την χαρά και την τιμή να έχω επιλεγεί πολλές φορές από τους συμπολίτες μου, να με εμπιστευτούν και να με προτείνουν σε σημαντικές θέσεις στον Δήμο μας. Επίσης, έχω συνομιλήσει και συνεργαστεί με πάρα πολλούς δημότες για καθημερινά προβλήματα της πόλης μας, για διάφορες ανάγκες των κατοίκων, καθώς και για να προχωρήσει κάποιο πρόγραμμα από το οποίο επωφελήθηκαν κάτοικοι.

Πρόκειται για ιδιαίτερη τιμή και νιώθω ευγνωμοσύνη και πολύ τυχερός που οι συμπολίτες μού έδωσαν αυτή την ευκαιρία να συμμετέχω στα δημοτικά πράγματα. Όποιος δεν νιώθει ότι κέρδισε από αυτήν του τη συμμετοχή, δεν έχει καταλάβει το νόημα.

Ιδιαίτερη χαρά στο πλαίσιο της πολιτικής μου δράσης, αποτελεί επίσης η συνεργασία μου με ανεξάρτητες δομές της πόλης μας, όπως είναι οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, καθώς και σχολεία, ΚΑΠΗ κλπ, με κοινό στόχο  την υποστήριξη της ελεύθερης και ανεξάρτητης τοπικής δημιουργίας.

Ασφαλώς υπάρχουν πολλά περιθώρια στην βελτίωση του σκοπού μας, αλλά είμαι υπερήφανος γιατί η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των συμπολιτών μας στα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματά μας, επιβεβαιώνει ότι έχουμε κάνει σημαντική δουλειά και αποτελεί τη δύναμη μας ώστε να βελτιωνόμαστε και συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε αυτόν τον τομέα ακόμα περισσότερα.

Άλλωστε βέβαια, όταν μιλάμε για Πολιτισμό και Αθλητισμό δεν μπορεί να είσαι ποτέ ικανοποιημένος, αφού ό,τι και να κάνεις, πάντα κάτι θα λείπει. Κατά τη γνώμη μου, η προσπάθεια να αναπτύξεις πολιτιστικά και αθλητικά έναν Δήμο δεν πρέπει να σταματάει ποτέ.

Αναμφίβολα ωστόσο, από τα σπουδαιότερα έργα που έχουμε επιτύχει όλοι μαζί, η διοίκηση του Δήμου, τα μέλη των Δ.Σ. το διοικητικό προσωπικό, οι προπονητές, εκπαιδευτές, κλπ, είναι ότι έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο υπηρεσιών πολιτισμού και αθλητισμού στην βάση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής, σχεδόν για όλους τους κατοίκους της πόλης.

Πέρα από ένα ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων με το οποίο μπορούν να ψυχαγωγούνται ως θεατές, οι κάτοικοι όλων των ηλικιών της πόλης, έχουμε δημιουργήσει πολυάριθμα τμήματα που λειτουργούν καθημερινά για εκείνες και εκείνους που μέσα από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα, θέλουν να έχουν στην καθημερινότητα τους τη σωματική αλλά και ψυχική άσκηση.

Προσωπικά, έχω αφιερωθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τους συγκεκριμένους τομείς, στη δημιουργία προγραμμάτων και δράσεων για παιδιά, με κίνητρο την προσφορά, τη χαρά και τα χαμόγελα των παιδιών μας και την πεποίθηση ότι η μύηση σε πολιτιστικές αξίες, η πνευματική καλλιέργεια και η ενασχόληση με τον αθλητισμό, αποτελούν ένα πολύτιμο μέσο διαπαιδαγώγησης, ικανό να προσφέρει μία πληθώρα από σημαντικά οφέλη κατά την ανάπτυξη των παιδιών, σε τομείς όπως η βιολογική και ψυχολογική υγεία τους, καθώς και η κοινωνικοποίηση τους.

Παράλληλα, έχω αφιερωθεί πολύ στη δημιουργία ποιοτικών και πιο μαζικών υπηρεσιών αθλητισμού και πολιτισμού για τους ενήλικες. Οι  κάτοικοι και δημότες του Αμαρουσίου, από 30 έως 60 ετών, οφείλουν να φροντίζουν για τον εαυτό τους και να επωφελούνται από τα πολύτιμα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός και ο πολιτισμός σε κοινωνικές, ψυχολογικές, σωματικές και άλλες πτυχές της ζωής μας.

Προς την κατεύθυνση έχουμε δημιουργήσει πολλά επιτυχημένα τμήματα. Ωστόσο, νιώθω ότι έχουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα σε αυτό το μέρος του πληθυσμού, που λόγω των ασχολιών του δεν έχει χρόνο να ανταπεξέλθει στις δύσκολες υποχρεώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν έχουμε σταματήσει να προσπαθούμε για  το καλύτερο ακόμα και τις δύσκολες περιόδους της κρίσης, που κάθε γονιός είχε δυσκολία να γράψει κάπου το παιδί του και που πολλοί ηλικιωμένοι, αλλά και νέοι, ανταπεξέρχονται δύσκολα.

Στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά όλο το προσωπικό, διοικητικό και εξειδικευμένο (προπονητές και δάσκαλους), όλων των τμημάτων μας, χωρίς τη συνεργασία, τη στήριξη και τη βοήθεια των οποίων δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να εκπληρώνουμε το στόχο μας.

Μαζί με την προσπάθεια μας για τη συνέχιση του έργου μας στους τομείς του Αθλητισμού και Πολιτισμού, έχουμε να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα και σε άλλους τομείς για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας,  που ήδη έχουν σχεδιαστεί και είναι πολύ καλή ευκαιρία να υπερπηδήσουμε τεχνητά εμπόδια του παρελθόντος.

Όπως έχω αναφέρει και σε άλλη συνέντευξή μου, οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα σε βασικούς τομείς, όπως είναι η προστασία τις πόλης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς και η δημιουργία δυνατοτήτων πεζής κυκλοφορίας με διαμπερή κίνηση (για την μετακίνηση με σκοπό την εργασία, τις αγορές, την αναψυχή, τον αθλητισμό κλπ).

Οι διαδικασίες, η γραφειοκρατία και η έλλειψη χρηματοδότησης δεν ευνοούν προς αυτήν την κατεύθυνση, πιστεύω όμως πως όταν υπάρχει θέληση και συνεργασία, υπάρχει και τρόπος για βρεθούν λύσεις. Όποιες και όποιοι αγαπούν το Μαρούσι, θα συνεργαστούν με υπομονή για το σκοπό αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική μας στηρίζεται στη συνεργασία, σε εισηγήσεις ειδικευμένων ανθρώπων, σε δημοκρατικές αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων, με γνώμονα πάντα και τις ανάγκες του πολίτη, η ενεργή συμμετοχή των οποίων στα κοινά, μας ενθαρρύνει  για να συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Προσωπικά, η συμμετοχή, η ανταπόκριση, η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου αποτελούν το κίνητρο και τη δύναμη για την πολιτική μου ενασχόληση και πορεία. Το πιο σημαντικό  που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην παρούσα φάση είναι η ανανέωση της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των πολιτών μας, ώστε να μπορέσουμε να εμπλουτίσουμε το πολιτικό μας έργο.

Όπως έχω ξαναπεί, ποτέ δεν με ενδιέφεραν «οι καρέκλες και οι θέσεις», αλλά στόχος μου ήταν και παραμένει, εφόσον κερδίσω την εμπιστοσύνη των δημοτών και επιλεγώ,  να συνεχίσω να υπηρετώ το καλό της πόλης μας και των συμπολιτών μου.