“Οι πολιτικοί πρέπει να κρατούν τον λόγο τους,
Τα κόμματα πρέπει να κρατούν τον λόγο τους,
Εγώ κρατώ τον λόγο μου.”

Ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Γιώργου Πατούλη και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου Νίκος Πέππας προκάλεσε αίσθηση με την ένταξή του στον συνδυασμό «Μαρούσι: Καθαρή Γραμμή» του υποψηφίου δημάρχου Παναγιώτη Βραχνού και οι απαντήσεις του στα σχετικά ερωτήματα της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ έχουν ξεχωριστό και «αιχμηρό» ενδιαφέρον, ενώ ξεκαθαρίζουν το σκεπτικό της επιλογής του. Παράλληλα, κάνει μια μικρή αποτίμηση της θητείας του στην ΚΕΔΑ και αναφέρεται στην επόμενη μέρα για το Μαρούσι, ενώ η λακωνική του απάντηση ως προς την παράμετρο «απλή αναλογική» στέλνει σαφές μήνυμα προς όλες τις πλευρές.

Κύριε Πέππα, ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να συστρατευθείτε με τον Παναγιώτη Βραχνό και τον συνδυασμό ΜΑΡΟΥΣΙΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ;

Ν.Π.: Όσοι στηρίξαμε και εργαστήκαμε κατά την τελευταία τετραετία στην δημοτική αρχή Πατούλη, γνωρίζαμε ότι ο δήμαρχος ένοιωθε τον εαυτό του έτοιμο να κάνει ένα επόμενο βήμα στην πολιτική του σταδιοδρομία. Όπως ήταν φυσικό κάποιοι από εμάς άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι. Προσωπικά, έλαβα την θερμή παρακίνηση από τον οικογενειακό και φιλικό μου κύκλο να σκεφτώ για τον εαυτό μου αυτό το ενδεχόμενο. Όπως εξήγησα σε όλους, θα δεχόμουν να είμαι επικεφαλής στην συνέχεια της παράταξης που δημιούργησε ο κ. Γ. Πατούλης. Από την αρχή όμως έθετα την προϋπόθεση αυτό να γίνει με διαφανή εκλογική διαδικασία στο εσωτερικό του συνδυασμού και υπό τον όρο, ότι θα πάω υποψήφιος δημοτικός  σύμβουλος κάτω από όποιον κερδίσει, εκτός αν κέρδιζα εγώ, οπότε αξίωνα οι συνάδελφοι μου να κάνουν το ίδιο.
Τελικά, δεν έμελε να γίνουν έτσι τα πράγματα. Το κόμμα δεν κράτησε τον λόγο του να υποστηρίξει, αποφάσισε να καθορίσει και μάλιστα, χωρίς δημοκρατική διαδικασία. Οπότε απέρριψα αμέσως το ενδεχόμενο να είμαι επικεφαλής κάποιας νέας κίνησης, και να παραβιάσω τους όρους που είχα θέσει για τον εαυτό μου.
Όμως, ένας συνάδελφος από εκείνους τους «διεκδικητές» που ανήκαμε στην παράταξη του Γ. Πατούλη, φάνηκε αποφασισμένος και αποδείχθηκε περισσότερο έτοιμος, να στηρίξει το εγχείρημα, δηλαδή να είναι υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής συνδυασμού. Αυτός ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της δημοτικής αρχής του Γ. Πατούλη, ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου πλέον, ο συνάδελφος μου τα τελευταία χρόνια, κ. Παναγιώτης Βραχνός, με τον συνδυασμό «Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή». Κράτησα τον λόγο μου που είχα δώσει τότε και δέχθηκα με χαρά να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του.
Αυτός ήταν ο λόγος που τάχθηκα με τον κ. Π. Βραχνό. Ο σεβασμός προς την συναδελφικότητα μας και ο σεβασμός στην λόγο μου προς εκείνον.

Επί 13 χρόνια ήσασταν (και είστε) ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Γιώργου Πατούλη και στην πρώτη γραμμή της διοίκησης. Γιαυτό και δημιουργείται το εύλογο ερώτημα γιατί δεν βρεθήκατε στον συνδυασμό ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, τον οποίο ο Γιώργος Πατούλης στηρίζει επίσημα;

Ν.Π.: Είμαι πολύ υπερήφανος που συμμετείχα στην διοίκηση του Γ. Πατούλη. Με τίμησε με ανάθεση σημαντικών τομέων της κοινωνικής, πολιτιστικής και αθλητικής πολιτικής της πόλης μας. Όλοι μαζί κάναμε αρκετά και σημαντικά πράγματα για το Μαρούσι μας μέχρι σήμερα. Από την στιγμή που ξεκίνησε για έναν επόμενο στόχο ο δήμαρχος, την Περιφέρεια Αττικής, είναι ελεύθερος να δηλώνει εκείνο που πιστεύει και που υποστηρίζει καλύτερα τους στόχους του. Δεν θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να τον σχολιάζω.
Όπως σας απάντησα στην προηγούμενη ερώτηση, ακριβώς επειδή είχα διατελέσει (και θα βρίσκομαι ακόμη, έως τις 31/08), στον συνδυασμό του Γ. Πατούλη, θέλησα να αποδεχθώ την τιμή που μου έκανε ο δεύτερος στην σειρά των αξιωμάτων της διοίκησης Πατούλη, ο Γ. Βραχνός, να με συμπεριλάβει στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.
Τον Θοδωρή τον γνωρίζω πολλά χρόνια και τον εκτιμώ ως άνθρωπο. Εκείνος θέλησε να κάνει μία άλλη επιλογή, μία άλλη διαδρομή. Αξιοποίησε τις γνωριμίες του στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και παρέλαβε την υποστήριξη της.
Δεν μπορούσα να τον ακολουθήσω, ενώ υπήρχε κορυφαίο στέλεχος της διοίκησης του Γ. Πατούλη, ο επί χρόνια συνάδελφος μου Π. Βραχνός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ως υποψήφιος δήμαρχος.

Είστε εδώ και χρόνια πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), με πλούσια δράση στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμούΘα θέλαμε να μας πείτε ποιο θεωρείτε ως κορυφαίο επίτευγμα της διοίκησής σας και, με το χέρι στην καρδιά, πού νομίζετε ότι θα μπορούσατε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα

Ν.Π.: Χωρίς καμία αμφιβολία το σπουδαιότερο έργο που έχουμε επιτύχει όλοι μαζί, η διοίκηση του Δήμου, οι προπονητές, οι εκπαιδευτές, οι διοικητικοί, τα μέλη των Δ.Σ. κλπ, είναι ότι έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο υπηρεσιών πολιτισμού και αθλητισμού σχεδόν για όλους τους κατοίκους της πόλης. Ιδιαίτερα με ενδιαφέρουν τα τμήματα για παιδιά, όλων των τομέων. Δώσαμε πολύ μεγάλη προσοχή. Από τις εγκαταστάσεις μας περνούν καθημερινά, Χειμώνα – Καλοκαίρι χιλιάδες Μαρουσιωτάκια που τους παρέχεται η δυνατότητα να μάθουν άριστα εκείνο που έχουν επιλέξει για να ασχοληθούν.
Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτές τις υπηρεσίες δεν σταματήσαμε να τις παρέχουμε τα χρόνια της κρίσης, δηλαδή τα χρόνια που κάθε γονιός είχε δυσκολία να γράψει κάπου το παιδί του. Όλα αυτά τα προβλήματα τα αντιμετωπίσαμε τελικά.
Με έχει απασχολήσει πολύ και αναζητώ τρόπους να δημιουργήσουμε πιο μαζικές υπηρεσίες αθλητισμού και πολιτισμού για τους ενήλικες. Οι εργαζόμενοι κάτοικοι του Αμαρουσίου, οι άνθρωποι από 30 έως 60 ετών, δεν πρέπει μόνο να βρίσκουν λύσεις αθλητισμού και πολιτισμού για τα παιδιά τους, αλλά και για τον εαυτό τους. Δικαιούνται ευζωίας. Παρά του ότι έχουμε επιτυχημένα τμήματα, νιώθω ότι δεν καλύπτουμε ικανοποιητικά αυτό το μέρος του πληθυσμού, που λόγω των ασχολιών του, να ανταπεξέλθει στις δύσκολες υποχρεώσεις, δεν έχει χρόνο. Ψάχνω λύσεις για πολύ πρωινές ώρες ή αντίστοιχα βραδινές και προγράμματα για σαββατοκύριακα.
Δεν είναι εύκολα αυτά τα πράγματα βέβαια με την γραφειοκρατία, αλλά, αν μου δοθεί η ευκαιρία, πιστεύω ότι θα βρούμε με τους συνεργάτες λύσεις.

Σε ποιους τομείς του Αμαρουσίου θεωρείτε ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί πρώτα η επόμενη δημοτική Αρχή; Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει, κατά τη γνώμη σας, να αντιμετωπιστούν άμεσα;

Ν.Π.: Η προστασία τις πόλης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς και η δημιουργία δυνατοτήτων πεζής κυκλοφορίας με διαμπερή κίνηση (για την μετακίνηση με σκοπό την εργασία, τις αγορές, την αναψυχή, τον αθλητισμό κλπ), είναι βασικοί τομείς προτεραιότητας.
Στον πρώτο τομέα κάναμε πολλά βήματα ως δημοτική αρχή. Έχουμε υποβάλει μελέτες για υπόγεια δίκτυα και άλλες υποδομές. Δυστυχώς, όμως δεν χρηματοδοτήθηκαν όπως έπρεπε από την Περιφέρεια της κας Δούρου.
Στον δεύτερο τομέα, οφείλουμε να συνεργαστούμε με την νέα Περιφερειακή Αρχή που θα αναδειχτεί, αλλά και φορείς του Κράτους, διότι οι αρμοδιότητες εμπλέκονται. Έχουμε δημιουργήσει μία πολύ καλή υποδομή με πλατείες, νέες και ανακατασκευασμένες. Χρειάζονται «έξυπνα» έργα σύνδεσης. Οι πολίτες της πόλης πρέπει να την ζήσουν, να την περπατήσουν, και έτσι, να την αγαπήσουν.

Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται η κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο της απλής αναλογικής; Πιστεύετε ότι είναι εφικτή η σύνθεση και συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων ή συμμερίζεστε τις ανησυχίες για προβλήματα στην άσκηση διοίκησης

Ν.Π.: Όποιες και όποιοι αγαπούν το Μαρούσι, θα καθίσουν με υπομονή να συνεργαστούν και θα βρουν λύσεις.
Θα μείνουν όμως, ειδικά στην περίπτωση που θα χάσουν,  όσοι ήρθαν από το «πουθενά», μόλις άκουσαν ότι αποχωρεί ο Γ. Πατούλης;