Συνέντευξη στην Εβίτα Ζέρβα απο το Αθμόνιον Βήμα. 

Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης:

Για την προσφορά του στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, την απόφαση του να είναι υποψήφιος με τον κο Π. Βραχνό και τα σχέδια του για το μέλλον μίλησε στην εκδότρια της εφημερίδας “ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ” ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κος Ν. Πέππας. Συγκεκριμένα του απευθύναμε τις εξής ερωτήσεις:

  1. Μέχρι την ανακοίνωση της συμπόρευσής σας με τον κο Π. Βραχνό, υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και συζητούνταν το ποιά θα ήταν η επιλογή σας. Θα θέλατε να μας πείτε ποιά ήταν τα κριτήρια για αυτή σας την απόφαση;

Με την αποχώρηση του νυν δημάρχου κ. Γ. Πατούλη από την δημοτική αρχή του Αμαρουσίου συμπληρώθηκε ένας κύκλος πολιτικής για την πόλη μας. Όπως ήταν φυσικό, η υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής προκάλεσε αναδιατάξεις στην πολιτική σκηνή του Αμαρουσίου. Στελέχη που ασχολούνται πολλά χρόνια με την αυτοδιοίκηση του τόπου μας από σημαντικές θέσεις και έχουν αποκομίσει εμπειρίες, ήταν απολύτως φυσικό να θελήσουν να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους για την θέση του επόμενου δημάρχου.

Προσωπικά, δεν διέρρευσα τίποτε και σε κανέναν για τις επιλογές μου. Με ευθύτητα διατύπωσα τις απόψεις μου σε όσες θεσμικές και φιλικές συζητήσεις έγιναν.

Ποτέ δεν κινήθηκα στο παρασκήνιο.

Επέλεξα να συνεργαστώ με τον συνάδελφο, νυν πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Π. Βραχνό και υποψήφιο δήμαρχο του συνδυασμού «Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή», διότι θεωρώ ότι στην συγκεκριμένη συγκυρία διαθέτει τα περισσότερα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για να συνεχιστεί η πορεία ενός δρομολογημένου έργου, μίας συγκεκριμένης σχεδίασης που ξεκίνησε από την διοίκηση Γ. Πατούλη, αλλά και να εμπλουτιστεί. Διαθέτει εμπειρία διοίκησης, γνώσεις για τους δήμους και τους κανόνες τους και ένα είδος σοφίας την οποία απέκτησε από την γενικότερη επαγγελματική του πορεία, καθώς έχει ολοκληρωμένες οικογενειακές υποχρεώσεις. Μπορεί να αφοσιωθεί τα προσεχή χρόνια με τον Δήμο Αμαρουσίου. Αυτά τα γνωρίζω από την σχέση που έχουμε τα τελευταία χρόνια ως συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι.

 

  1. Παρότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος τα πνεύματα έχουν ήδη οξυνθεί. Εσείς που έχετε πορευτεί στα αυτοδιοικητικά πράγματα με ιδιαίτερη νηφαλιότητα και σοβαρότητα πως κρίνετε το σκηνικό πόλωσης που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ανάμεσα στους υποψήφιους Δημάρχους;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει «πόλωση» κατά την διάρκεια μίας προεκλογικής περιόδου. Όποιος έχει εμπειρία και θέσεις, σχέδιο για την πόλη μας, όποιος γνωρίζει τους δρόμους της και τους ανθρώπους της, δεν έχει κανένα λόγο να προκαλεί και να φωνάζει.
Αρκεί να καταθέτει τις προτάσεις του και αυτές θα κριθούν από τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες στις προσεχείς εκλογές.
Προσωπικά, με αυτόν τον τρόπο θα πολιτευτώ για μία ακόμη φορά. Θέλω να είμαι ουσιαστικός και χρήσιμος, χωρίς περιττά λόγια.

 

  1. Στα χρόνια που υπηρετήσατε στη Διοίκηση μέσα από θέσεις ευθύνης έχετε συμβάλλει ουσιαστικά στην προαγωγή του πολιτισμού. Μπορείτε να μας πείτε ποιές ξεχωρίζετε εσείς ως τις πιο σημαντικές δράσεις που επιτύχατε μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι από όσα έγιναν, γιατί τίποτε δεν μπορεί να είναι το ίδιο χρήσιμο ξεχωριστά. Και εξηγούμαι: αυτό για το οποίο είμαι περήφανος είναι ότι τόσο στον πολιτισμό, όσο και στον αθλητισμό έχουμε διαμορφώσει ένα σταθερό πλέγμα δράσεων στην βάση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής. Έχουμε τμήματα για όλες τις ηλικίες, για εκείνες και εκείνους που θέλουν να έχουν στην καθημερινότητα τους την άσκηση είτε του σώματος, είτε της αισθητικής. Όμως έχουμε και ένα ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων πια με το οποίο μπορούν να ψυχαγωγούνται όλες οι ηλικίες της πόλης από την πλευρά του θεατή. Επίσης, υποστηρίζουμε την τοπική δημιουργία, χωρίς να παρεμβαίνουμε σε αυτήν. Μιλώ για την βοήθεια που παρέχουμε σε όλους ανεξαιρέτως τους συλλόγους του Αμαρουσίου, είτε είναι αθλητικοί, είτε πολιτιστικοί, ακόμη και σχολεία, ΚΑΠΗ κλπ.

Οφειλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου το διοικητικό και το εξειδικευμένο προσωπικό (προπονητές και δάσκαλοι) όλων των τμημάτων μας. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δεν θα είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε όλα όσα έχουν γίνει.

 

  1. Συχνά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η ΚΕΔΑ μπαίνει στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης που της καταλογίζει υπερβολικές δαπάνες ακόμα και έξοδα προβολής και δημοσίων σχέσεων. Τι έχετε να πείτε για το έργο που γίνεται στην Επιχείρηση;

Αποδέχομαι την καλόπιστη κριτική, από όπου και αν προέρχεται. Επίσης, κατανοώ εκείνους τους συναδέλφους που βλέπουν από άλλη ιδεολογική οπτική την υπόθεση του δημοτικού αθλητισμού και πολιτισμού. Όμως, δεν μπορώ να ασχοληθώ με όσες και όσους ρίχνουν την συζήτηση στην «λάσπη» ή στην «εξέδρα», επειδή δεν έχουν να προσθέσουν τίποτε ή να παραδεχτούν την εργατικότητα των άλλων. Σας εξήγησα ήδη με την προηγούμενη απάντηση μου πως είναι σχεδιασμένη η πολιτική μας. Στηρίζεται σε εισηγήσεις ειδικευμένων ανθρώπων, δημοκρατικές αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων, υπόκεινται όλα σε έλεγχο, ενώ η μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων επιβραβεύει. Αυτή είναι η σταθερή απάντηση μου.

 

  1. Πιστεύετε ότι το έργο σας στον πολιτισμό έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του; Θα θέλατε να ασχοληθείτε με κάποιον άλλον τομέα;

Δεν έχω καβαλήσει το «καλάμι» για να ισχυρίζομαι ότι έχουμε πετύχει τα πάντα ή ότι είμαι ο καλύτερος που έχει ασχοληθεί ποτέ με αυτούς τους τομείς. Κάθε χρόνο κρατάμε τα θετικά και «χτίζουμε» βελτιώνοντας τις επιλογές μας.
Όχι δεν έχω κλείσει κανέναν κύκλο και σε καμία περίπτωση δεν με έχει κουράσει ο κόσμος που μετέχει στις υπηρεσίες αθλητισμού και πολιτισμού της πόλης. Είτε πρόκειται για το προσωπικό, είτε πρόσκειται για τους συμπολίτες. Το αντίθετο, θεωρώ ότι ασχολούμαι με το πλέον «ζωντανό» κομμάτι της πόλης και μου αρέσει πολύ. Βελτιώνομαι σαν άνθρωπος από αυτήν την θέση. Ευχαρίστως, θα συνέχιζα να την υπηρετώ, όπως ευχαρίστως, θα αναλάμβανα κάτι άλλο, αν αυτό υπαγόρευε η ομαδική πολιτική εργασία.

Σε κάθε περίπτωση, η ψήφος των συμπολιτών μας, η ανανέωση της εκτίμησης και  εμπιστοσύνης τους, είναι εκείνο που με ενδιαφέρει περισσότερο. Για εμένα, τα υπόλοιπα έπονται σε σημασία και σειρά.